Gävle jazzklubb satsar på att förnya verksamheten och nå nya målgrupper, bland annat genom att bredda utbudet, t ex med blues och folkmusik. Det är helt avgörande för jazzklubbens fortsatta existens att föryngra såväl publik, artister som styrelse och aktiva. Detta innebär att vi kommer pröva nya alternativ för våra arrangemang, vilket medför ett ökat ekonomiskt risktagande och behov av marknadsföring. Gävle jazzklubb bör vara en självklar partner för att bidra till utvecklingen av nya talanger och ett rikt musikutbud i Gävle.”
Vi avser att genomföra 6 konserter i egen regi och 1 som har Gävle Konserthus som arrangör.
Vi har från Gävle konserthus fått 4 veckodagar och 2 söndagar. För de 4 veckodagarna har vi gjort ett varierat program. Vi har då tänkt på att presentera dels lokala band, två band med internationell anknytning och med kvinnor i ledande positioner. Karin Hammar och Lisa Lystam leder dessutom sina egna band. Med Karin Hammar framträder även den schweiziske pianisten, sångaren Raphael Jost.
De två konserterna på söndagarna vänder vi oss till pensionärer då konserterna startar klockan 14.00 för att pensionärer inte skall behöva vara ute sent. Vi marknadsför också mot pensionärsorganisationerna PRO och SPF i Gästrikland, delar av Hälsingland och Uppland. Den andra söndagen är den 5 maj och det är vi rädda för att det är för sent på säsongen. Men vi ville ändå satsa på GUBB, för att visa vilken fantastisk plantskola regionen Gävleborg är för jazzmusiker och även andra musiker. Med tanke på ovan är tar vi en stor risk här att vi inte får så stor publik.
Detta är vad som är basen för vårterminen. Sedan diskuterar vi att starta blues konserter i andra lokaler. Det finns ju ett vakuum efter CC Puben.
Vi är inte heller främmande för att fånga tillfällen som kan dyka upp med kort varsel. Man kan ordna jazzkonserter på äldreboenden, för barn samt föredrag på biblioteken. Vi har fått förfrågningar från Gävlebor som dansar lindy hop, som nu åker till bland annat Falun. Möjligheterna är många!
Därför söker vi 60 000 kr i bidrag vilket är 13 600 kr utöver vad ansökan visar. Detta för att kunna satsa på de verksamhetsområden som framgår av föregående stycken.
Vi bifogar budget för våren 2019 som underlag. Notera där att det statliga bidraget i år inte fördelas av Riksförbundet Svensk Jazz. Det delas ut av Statens Kulturråd och det som är nytt för i år är att vem som helst, inte bara jazzklubbar, kan söka vilket betyder att det i år blir flera som skall dela på en ”kaka” som, i belopp, är oförändrad sedan föregående år.
Bland kostnaderna ingår inte heller det stora oavlönade arbete som görs av styrelsen.
Om ni har några frågor så framgår mailadress och telefonnummer på ansökan.
Gävle
2019-01-23